Uwielbiają je dzieci, dorośli i przede wszystkim wegetarianie i weganie. Te placuchy są przepyszne a w dodatku nie zawierają w mojej wersji cukru, jeżeli lubisz na słodko możesz dodać łyżkę erytrolu czy ksylitolu ewentualnie miód ale myślę , że nie ma potrzeby. Możemy je użyć ja doładowanie przed treningiem lub po treningu ale wtedy warto dodać np. ser półtłusty.
Przepis jest na ok 4-6 placków , to zależy od tego jak duże zrobisz.
Składniki:
- 10 łyżek mąki gryczanej
- szklanka mleka ryżowego
- 4 łyżki nasion chia
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
MUS :
- 4 morele i szklanka malin mogą być mrożone
Wykonanie:
Składniki na pancakes mieszamy i odstawiamy na ok 10 min , kokos rozpuszczamy i smażymy. Owoce miksujemy i polewamy nasze placki. Smacznego!