Skip to main content

Potrzebujesz:
Pół szklanki mleka roślinnego
Jedno jajo
Kilka łyżek mąki gryczanej (do konsystencji na 1 naleśnik)
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Kilka łyżek serka mascarpone
2 łyżki jogurtu kokosowego
3 ciastka oreo (jedno do ozdoby)
Dżem aroniowy

Przygotowanie:

Mąkę, jajo, mleko i proszek miksujesz na gładka masę, smażysz 1 naleśnika. Kroisz go na 8 części. Serek mieszasz z jogurtem i pokruszonymi ciastkami. Smarujesz 1 cześć naleśnika masa, kladziesz naleśnik i tak z 3 częściami. Powtarzasz, tak żeby wyszły 2 kawałki tortu. Na wierzch ozdabiasz ciastkami.
Podajesz z dzerem aroniowy. lub innym kwaśnym dla przełamania smaku 🥰.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk