Składniki:
🧀opakowanie ciasta francuskiego
🧀pierś z indyka
🧀opakowanie sera pleśniowego
🧀125ml śmietanki 36%
🧀2 jaja
🧀10 pomidorków koktajlowych
🧀oliwa z oliwek
🧀sól ,pieprz
Przygotowanie:
Ciasto rozwiń na formie do tarty (u mnie forma silikonowa, więc nie trzeba jej smarować tłuszczem), brzegi zawiń. Piecz w 160 stopniach przez 10 min. W tym czasie pokrój składniki w kostkę. Pierś podsmaż na oliwie na patelni i dopraw przyprawami. Jaja roztrzep ze śmietanką, dodaj indyka. Formę wyjmij, wlej do środa masę indykową. Piecz przez około 15 do 20 min w 180 stopniach, a 5 min przed końcem dodaj kawałki sra i pomidorki koktajlowe.
1 z 6 porcji zawiera:
510 kcal
B: 11g
T: 38,8g
W 29,4g