Ta wersja jest mega prosta, mega smaczna ale nie mega fit !
Z przepisu wychodzi 14 porcji
1 porcja to 100g
- 455 kcal
- 10g białka
- 30g tłuszczy
- 32g węglowodany
Składniki które potrębujesz to
- 300g dobrego masła orzechowego
- 1,5 szklanki płatków kukurydzianych
- 1,5 szklanki orzeszków ziemnych – szukaj dobrych , czystych
- 400 ml mleka kokosowego
- 50 g ksylitolu
- 2 czekolady gorzkie min 70%
- 50 m mleka roślinnego
- 4 łyżki miodu
Miód roztapiasz z masłem orzechowy, dodajesz płatki i mieszasz. Wykładasz na foremkę.Posypujemy orzechami i odrobiną soli, wciskamy w ciasto. Z mleczka koksowego bierzesz tylko gęstą część. Ksylitol roztapiasz i dodajesz mleczko koksowe i łyżkę oleju koksowego, mieszasz i przelewasz na spód.
Czekoladę roztapiasz z mlekiem roślinnymi i przelewasz na górę. Do lodówki do całkowitego stężenia
Smacznego !