Skip to main content

Składniki na 2 porcje:
🍅 10szt pomidorów koktajlowych
🍅 3 duże pomidory
🍅 Cebula
🍅 1 szklanka ryżu arborio
🍅 Szklanka bulionu
🍅 Sól, pieprz, bazylia
🍅 Oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Duże pomidory pokrój, cebulę takze i zmiksuj je na mus. Na patelni dodaj oliwę, wsyp ryż i go obsmaż przez 2-4 min. Zalej woda do przykrycia i gotuj. Dolewaj wodę, wtedy jak poprzednią porcja wyparuje. Zrób tak trzy razy. A potem dolej bulionu i duś wszystko aż ryż będzie półtwardy. Następnie dodaj zmiksowane pomidory i znów gotuj do odparowania aż ryż będzie al dente.
Pomidory koktajlowe przekrój na połówki, podsmaż osobno na oliwie. Dodaj je do risotto.
Na końcu dopraw. Podaj że świeżymi listkami bazyli.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk

Leave a Reply