Dzień dobry kochani 🙂
Dziś niedziela i początek lata ….tak wiem za oknem może nie przypomina to nasze lato ale u mnie na talerzu jest w pełni kolorowo i smacznie 🙂
Pamiętam jak moja babcia robiła racuchu , smak dzieciństwa, beztroskiej zabawy, uśmiechu, czasu płynącego wolniej…. Pamiętasz to ?
Dziś życie wygląda „ciut” inaczej , ale zawsze masz możliwość zwolnić, uśmiechnąć się i wnieść koloru
Pomiędzy czarnym a białym jest tęcza i to tu toczy się życie !
Nie rezygnuj ze swoich marzeń, pasji, hobby to jest coś co nikt nigdy Ci nie zabierze !
Moją jest gotowanie , szukanie nowych smaków , inspirowanie Ciebie do zmiany sposobu myślenia , że dieta to nie Game Over 🙂
Dieta to początek lepszego…
Jak to mawiał Hipokrates
Dziś u nas na śniadanie racuszki 🙂 Znikły wszystkie 🙂
Składniki
- 1,5 szklanki mąki gryczanej , oczywiście możesz użyć innej
- 1 szklanka mleka u mnie migdałowe
- 20 g świeżych drożdży
- 1 jajko
- 2 jabłka obrane i pokrojone w kosteczkę
- 1 łyżka ksylitolu/erytrolu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie
Z połowy mleka (pamiętaj by było delikatnie ciepłe ) 3 łyżki mąki, drożdży, cukru i soli zrób zaczyn i odstaw na 15 minut aby zwiększyło swoją objętość.
Po tym czasie dodaj resztę składników, wymieszaj i smaż racuszki na oleju kokosowym
Ja do tego zrobiłam sos truskawkowy.
Użyłam do tego maślanka + truskawki + blender
Podaje z owocami – maliny i jeżyny
Twoje mogą być oczywiście z innymi dodatkami , to powinno być dla Ciebie inspiracją i motywacją 🙂
Dbaj o siebie, dbaj o swoje emocje, dbaj o swoich najbliższych , czasem tak nie wiele trzeba by wnieść uśmiech w życie innych !
Jak to się mówi przez jelita do serca 🙂
Dobrego dnia 🙂