Jeżeli z wczorajszej kolacji zostały Ci Bataty to się nie martw mamy na to sposób
Składniki:
Naleśniki
- Maka kasztanowa pół szklanki
- Mleko modyfikowane 3/4 szklanki
- Jajko
- Sol
- Pieprz
- 2 łyżki wody gazowanej
Mus
- Upieczony batat
- 5 pomidorów suszonych
- Czosnek
- Jogurt kokosowy 2 łyżki
- Musztarda figowa łyżka
Farsz
- Sałata rzymska
- Pomidory koktajlowe 5 szt
- Cebula czerwona pół sztuki
- Ser feta 20 g
- Ogórek pół sztuki
Przygotowanie:
Z podanych składników na naleśniki usmażyć na oleju kokosowym wystarczy na wszystko 1 łyżeczka.
Bataty zblenderować z pozostałymi składnikami i doprawić do smaku.
Naleśniki wysmarować musem i do środka włożyć sałatkę z podanych składników, dla smakoszy można polać sosem pomidorowym ale nie ma tak łatwotrzeba go zrobić samemu
Można podać z kiełkami brokuła.
Smacznego