Skip to main content

Składniki: 

  • Łyżka oleju do smażenia
  • 70g makaronu spaghetti 
  • 100g pomidorków koktajlowych
  • Jedna mała kiełbasa np. Krakowska
  • Jedna mała cebula biała 
  • Dwie łyżki przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Rozmaryn
  • Papryka słodka w proszku i papryka ostra w proszku
  • Suszona bazylia 
  • Listki Bazylii do dekoracji 


Przygotowanie:
Ugotuj makaron al dente. W tym czasie przygotuj sos:  kiełbaskę pokrój w kostkę, podobnie cebulę. Podduś cebule na oleju, dodajàc trochę wody. Dodaj kiełbasę i smaż do momentu aż będzie przyrumieniona. Dodaj przecier pomidorowy i na końcu połówki pomidorków koktajlowych. Dopraw solą i pieprzem oraz paprykami i rozmarynem. Chwilę to wszystko razem mieszaj i na końcu dodaj makaron, żeby wszystko się razem połączyło. Wyłóż na talerz i ozdób listkami bazylii.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk