Składniki:
- Łyżka oleju do smażenia
- 70g makaronu spaghetti
- 100g pomidorków koktajlowych
- Jedna mała kiełbasa np. Krakowska
- Jedna mała cebula biała
- Dwie łyżki przecieru pomidorowego
- Sól
- Pieprz
- Rozmaryn
- Papryka słodka w proszku i papryka ostra w proszku
- Suszona bazylia
- Listki Bazylii do dekoracji
Przygotowanie:
Ugotuj makaron al dente. W tym czasie przygotuj sos: kiełbaskę pokrój w kostkę, podobnie cebulę. Podduś cebule na oleju, dodajàc trochę wody. Dodaj kiełbasę i smaż do momentu aż będzie przyrumieniona. Dodaj przecier pomidorowy i na końcu połówki pomidorków koktajlowych. Dopraw solą i pieprzem oraz paprykami i rozmarynem. Chwilę to wszystko razem mieszaj i na końcu dodaj makaron, żeby wszystko się razem połączyło. Wyłóż na talerz i ozdób listkami bazylii.