Skip to main content

Składniki:

  • 500 g mielonego indyka
  • 250 g pieczarek
  • 100 g żółtego sera
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • sól i pieprz
  • 120 ml Oliwiera z oliwą z oliwek
  • 70 g bułki tartej

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na Oliwierze na złoty kolor. Na koniec oprószamy solą i pieprzem.

Do mięsa mielonego dodajemy jajko, namoczoną w wodzie lub mleku bułkę kajzerkę, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

Mięso dzielimy na 4 części. Każdą z części rozpłaszczamy w dłoni, układamy po porcji startego sera i pieczarek i zaklejamy szczelnie formując podłużne kotlety.

Kotlety pieczemy w piekarniku 200 st ok 40 min.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk