Skip to main content

Składniki:

  • olej rzepakowy
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 1,5kg startej kapusty kiszonej
  • 100g suszonych, namoczonych podgrzybków
  • 250g brązowych pieczarek
  • 200ml soku z kiszonej kapusty
  • ziele angielskie
  • jałowiec
  • sól, pieprz
  • sos sojowy
  • 2 kwaśne, twarde jabłka, starte
  • kilka wędzonych śliwek
  • 100ml porto

Przygotowanie: 

W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, szklimy, dodajemy marchewkę, kapustę, mieszamy i smażymy ok.3 min. Podgrzybki kroimy, wodę dodajemy do kapusty i grzyby też i pieczarki. Dodajemy przyprawy i ok. 500ml wody i gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godz. Dodajemy jabłka i śliwki, doprawiamy i  dodajemy sok z kapusty i sos sojowy, gotujemy na malutkim ogniu przez 3 godziny. 

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk