Skip to main content

660kcal, 12g białko, 35g tłuszcze, 70g węglowodany

Od kiedy zakochałam się w kaszy jaglanej od wtedy ją robię na różne sposoby

Zapewne budyń jaglany jest Wam znany ale dziś podrzucam na taki przepis

Idealne śniadanie, przekąska czy kolacja

Mój syn uwielbia w takim wydaniu

Składniki na 1 porcję

  • 3 łyżki kaszy jaglanej wcześniej porządnie ją wypłukać
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki pure z dyni – można kupić gotowe lub ugotować dynie i zblendować
  • pół szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 daktyle
  • garść borówek
  • 2 łyżki orzechów włoskich

 

Kaszę ugotuj, następnie blendujemy z dynią, miodem, cynamonem , mlekiem

Przelewasz do miski, na górę owoce suszone, orzechy i jagody lub inne owoce

 

Delektuj się smakiem !

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk

Leave a Reply