660kcal, 12g białko, 35g tłuszcze, 70g węglowodany
Od kiedy zakochałam się w kaszy jaglanej od wtedy ją robię na różne sposoby
Zapewne budyń jaglany jest Wam znany ale dziś podrzucam na taki przepis
Idealne śniadanie, przekąska czy kolacja
Mój syn uwielbia w takim wydaniu
Składniki na 1 porcję
- 3 łyżki kaszy jaglanej wcześniej porządnie ją wypłukać
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 łyżki pure z dyni – można kupić gotowe lub ugotować dynie i zblendować
- pół szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka miodu
- 3 daktyle
- garść borówek
- 2 łyżki orzechów włoskich
Kaszę ugotuj, następnie blendujemy z dynią, miodem, cynamonem , mlekiem
Przelewasz do miski, na górę owoce suszone, orzechy i jagody lub inne owoce
Delektuj się smakiem !