Skip to main content

Składniki:

  • cukinia – ok. 250 g
  • płatki owsiane zmielone na mąkę – 1 szkl
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • kakao – 3 łyżki
  • miękki banan – 2 szt
  • daktyle suszone – ok. 150 g
  • masło orzechowe – 4 łyżki 
  • jajko – 3 szt

Przygotowanie:

Cukinię ścieramy na średnich oczkach, oprószamy szczyptą soli, odstawiamy na kilkanaście minut, odciskamy. Płatki zmielone na mąkę mieszamy z proszkiem d pieczenia i kakao. Banany miksujemy z daktylami i masłem orzechowym, dodajemy do płatków owsianych, a następnie wrzucamy cukinię. Jajka ubijamy na jasną puszystą masę, dodajemy do pozostałych składników i delikatnie, ale dokładnie mieszamy i wylewamy do tortownicy. Pieczmy ok. 35 minut w 180C.

Studzimy i zajadamy! Smacznego!

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk