Skip to main content
Składniki:
  • 1 większa cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki sera parmezan
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Cukinię zetrzeć dodać sól i odczekać ok 10 min , odcisnąć nadmiar wody. Dodać jajko, przyprawy, ser parmezan, mąkę i wymieszać. Smażyć na łyżeczce oleju kokosowego. Następnie przełożyć na papier aby odcisnąć nadmiar tłuszczu. Pomidory okroić w kostkę i wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, oliwą z oliwek i bazylią, zjeść z przygotowanymi placuszkami .
 
Pamiętaj takie placuszki możesz jeść z innymi warzywami lub po prostu same, są pyszne !

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk