Na jesienne wieczory zupka jak najbardziej jest wskazana 🙂
Jesień kojarzy się z dynią ale dzisiaj dla odmiany cukinia i por, które komponują się idealnie ze sobą !
Skład jest prosty, wykonanie szybkie a smak obłędny !
Z przepisu wychodzą 3 duże porcje
1 dostarcza tylko !
- 367 kcal
- 10g białko
- 28g tłuszcze
- 15g weglowodanów
Idealna dla osób na dietach niskowęglowodanowych i wegetariańskich !
Składniki
- 4 duże pory
- 3 cukinie
- 1 cebula
- 2 zabki czosnku '2 łyżki masła klarownego
- 4-5 łyżek śmietany wegańskiej Pilos
- sól, pieprz, curry, kurkuma, papryka ostra, pieprz ziołowy
Wykonanie
Na maśle klarownym podsmażamy czosnek, por, cebulę około 3-4 minut. Dodajemy pokrojona w kostkę cukinię, smażymy około 5 minut. Zalewamy wodą do zakrycia składników, gotujemy do miękkości. Blendujemy, doprawiamy do smaku , dodajemy śmietankę i posypujemy orzeszkami piniowymi
Smacznego !