Skip to main content

Na jesienne wieczory zupka jak najbardziej jest wskazana 🙂 

Jesień kojarzy się z dynią ale dzisiaj dla odmiany cukinia i por, które komponują się idealnie ze sobą !

Skład jest prosty, wykonanie szybkie a smak obłędny ! 

Z przepisu wychodzą 3 duże porcje 

1 dostarcza tylko !

  • 367 kcal
  • 10g białko
  • 28g tłuszcze 
  • 15g weglowodanów

Idealna dla osób na dietach niskowęglowodanowych i wegetariańskich !

Składniki 

  • 4 duże pory 
  • 3 cukinie
  • 1 cebula
  • 2 zabki czosnku '2 łyżki masła klarownego 
  • 4-5 łyżek śmietany wegańskiej Pilos 
  • sól, pieprz, curry, kurkuma, papryka ostra, pieprz ziołowy

Wykonanie 

Na maśle klarownym podsmażamy czosnek, por, cebulę około 3-4 minut. Dodajemy pokrojona w kostkę cukinię, smażymy około 5 minut. Zalewamy wodą do zakrycia składników, gotujemy do miękkości. Blendujemy, doprawiamy do smaku , dodajemy śmietankę i posypujemy orzeszkami piniowymi 

                                                 Smacznego !

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk

Leave a Reply