Skip to main content

Sernik bananowy na spodzie owsiano-orzechowo-kokosowym
Fit! szybko i bez pieczenia

Składniki:

  • 250 g ser biały tłusty
  • 3 banany
  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • ½ szklanki migdałów
  • 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 20g żelatyny
  • Do dekoracji truskawki

Wykonanie:

Płatki i migdały blendujemy na miazgę , dodajemy olej koksowy i wykładamy do keksówki wyłożonej papierem na spód. Ser blendujemy z bananami, dodajemy rozpuszczoną w letniej wodzie żelatynę, dodajemy do masy bananowej, wykładamy do keksówki i na górę dodajemy truskawki lub inne owoce .

Do lodówki na min 2h

Jest szybkie, pyszne, lekkie i sycące

Smacznego!

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk