Kto powiedział, że w diecie osoby na redukcji nie może pojawić się makaron ?
Odpowiedź jest prosta – NIKT!
Wystarczy parę modyfikacji i już masz fajny obiad z ulubionym makaronem
Składniki:
- 50 g makaron gryczany
- 4 duże pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 100 g mięsa wołowego – dobrej jakości
- 50 g cebuli
- 2 łyżki startego sera parmezan
- Sól
- Pieprz
- Oregano
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Oliwę z oliwek rozgrzewamy i podsmażamy pokrojoną cebulkę i czosnek, dodajemy mięso mielone i przyprawy, dusimy pod przykryciem do miękkości. Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy w kostkę , dodajemy do mięsa i jeżeli potrzebujemy doprawiamy intensywnej ziołami. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i podajemy z przygotowanym sosem mięsno-pomidorowym, posypujemy parmezan i świeża bazylią.
Mamy nadzieję, że przepis ci przypadnie do gustu !!!!
Smacznego