Skip to main content
Przepis na 4 osoby

Zapiekankę możesz go wykorzystać jako obiad i kolację 
 
Składniki:
  • dynia mrożona 1 opakowanie
  • groszek 1 opakowanie
  • cukinia 1 szt
  • szpinak mrożony 1 opakowanie
  • polędwiczka z indyka 4 cienkie plastry
  • 6 jaj z wolnego wybiegu
  • jogurt kozi lub dla lubiących śmietanę 1 szklanka
  • ser parmezan 100g
  • sól
  • pieprz
  • czosnek

Przygotowanie:

Dynię, groszek, cukinię pokrojoną w drobną kosteczkę udusić na parze. Mięso pokroić w drobną kostkę i lekko poddusić na patelni, doprawić do smaku, dodać szpinak i dusić do miękkości. W międzyczasie nasmarować masłem foremkę do zapiekania. Jogurt wymieszać z jajkami i dodać odrobinę soli i pieprzu. Wszystkie składniki wymieszać razem ze sobą i wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i polać sosem. 180 stopni 35-40 min. Smacznego!

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk