Przepis na 4 osoby
Zapiekankę możesz go wykorzystać jako obiad i kolację
Składniki:
- dynia mrożona 1 opakowanie
- groszek 1 opakowanie
- cukinia 1 szt
- szpinak mrożony 1 opakowanie
- polędwiczka z indyka 4 cienkie plastry
- 6 jaj z wolnego wybiegu
- jogurt kozi lub dla lubiących śmietanę 1 szklanka
- ser parmezan 100g
- sól
- pieprz
- czosnek
Przygotowanie:
Dynię, groszek, cukinię pokrojoną w drobną kosteczkę udusić na parze. Mięso pokroić w drobną kostkę i lekko poddusić na patelni, doprawić do smaku, dodać szpinak i dusić do miękkości. W międzyczasie nasmarować masłem foremkę do zapiekania. Jogurt wymieszać z jajkami i dodać odrobinę soli i pieprzu. Wszystkie składniki wymieszać razem ze sobą i wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i polać sosem. 180 stopni 35-40 min. Smacznego!