Skip to main content

Składniki:
📎200 g piersi z kurczaka
📎opakowanie mrozonego lub świeżego kalafiora możesz także użyć brokuł 🥦🥦🥦🥦
📎opakowanie suszonych pomidorów
📎pół cebuli 🌰🌰🌰🌰
📎opakowanie weganskiej śmietany, ja zakupiłam w Lidlu
📎3 jajka 🥚🥚🥚
📎 100 g makaronu rurki bezglutenowy u Ciebie może być inny 🍜🍜🍜
📎 100 g sera parmezan
📎sol
📎pieprz
📎kurkuma

Wykonanie:
Pierś z kurczaka natrzyj ziołami i odstaw na ok 30 min. W tym czasie ugotuj al’dente makaron i kalafior. Cebule i suszone pomidory pokroj w drobna kostkę. Śmietanę wymieszaj z jajkami, serem i lekko doprawdy do smaku. Piersi z kurczaka grillujemy i kroimy w kostkę. W naczynia zaroodpornym układamy makaron, warzywa, kurczaka i polewamy sosem. Pieczemy w piekarniku 180 strony ok 20 min

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk