Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki, tu orkiszowa
- 4 żółtka
- Kostka masła zimnego
- 4 łyżki ksylitolu
- 1,5 łyżeczki proszku, tu bezglutenowy
Przygotowanie:
Mąkę dodać do miski ,dodajemy zimne masło, cukier i rozcieramy a następnie dodajemy żółtka, ugniatamy na ciasto i do lodówki.
Z białek ubijamy na sztywno pianę, pod koniec dodajemy łyżkę ksylitolu i do lodówki.
Kostkę masła ucieramy z cukrem u mnie 4 łyżki ksylitolu, następnie dodajemy ser biały ok kilograma, ucieramy i dodajemy dwa budynie oraz dwa jajka i wiórki kokosowe.
Blaszkę wysmarować, połowę ciasta na dół, na górę ser, ananas i jagody, polewamy sztywną pianą i ucieramy, pozostałe ciasto, posypujemy wiórkami.
Do piekarnika 180 stopni. ok 40 min