Skip to main content

Składniki:

  • Szklanka mąki, tu bezglutenowa
  • Łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowy
  • Kosta zimnego masła
  • 3 łyżki kakao
  • Pół szklanki cukru tu ksylitol

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w rękach do uzyskania jednolitego ciasta, część wkładamy do foremki wysmarowanej masłem i układamy ok 2cm brzegi, druga część do zamrażarki, ja osobiście spod podpiekam 10 min 180 stopni.

Środek

  • Kilogram sera białego w moim przypadku tłusty
  • 2 jajka
  • Kilka łyżek ksylitolu
  • Budyń bezglutenowy

Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy.
Spód wyciągamy, dokładamy ser i na górę ok 500g wiśni lub innych owoców oraz ścieramy na tarce pozostałe ciasto, do piekarnika 180 st 45 min.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk