Składniki na 2 porcje:
Sos:
🍗Cztery łyżki keczupu
🍗Dwie łyżki musztardy
🍗Łyżka sosu sojowego
🍗Łyżka miodu
🍗Łyżeczka wędzonej papryki
🥪Łyżka oliwy z oliwek
Dodatki:
🍗4 szt podudzia z kurczka
🍗6 szt ziemniakow
🍗2 pomidory
🍗Dwie garście szpinaku
🍗Kilka mini kukurydzek
🍗Łyżka oliwy z oliwek
🍗4 ogórki konserwowe
🍗Przyprawy: tymianek, sól, pieprz, rozmaryn
Przygotowanie:
Składniki na sos wymieszać razem, natrzeć sosem mięso i piec w naczyniu żaroodpornym przez około 30min w 200 stopniach. Ziemniaki ugotować, przed podaniem oprószyć ziołami. Z warzyw przygotować sałatkę – pomidory, kukurydzę i ogórki pokroić i wymieszać z oliwą.