Skip to main content

Składniki:

  • 125g ricotty
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru (ksylitol)
  • 1 łyżka oliwy
  • około 1/3 szklanki mleka
  • 1 i 1/3 szklanki mąki gryczanej (może być inna) – do konsystencji
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka malin

Przygotowanie:

Do miski dodać jajka, cukier i wymieszać łyżką, następnie wlać olej oraz mleko i ponownie wymieszać. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Krótko połączyć składniki z dwóch misek za pomocą łyżki na dość gęstą masę (mleko do konsystencji)

Smażyć placuszki na patelni beztłuszczowej do lekkiego zarumienienia. Udekorować malinami lub owocami sezonowymi.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk