Skip to main content

Placki są bardzo proste w wykonaniu a w dodatku smaczne. Idealne do pracy, szkoły czy na podróż.

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • ½ miękkiego awokado
  • 5 łyżek ryżu
  • 5 łyżek fasoli czerwonej
  • ½ opakowanie jogurtu
  • 1 łyżeczka kopru suszonego lub świeżego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego

Przygotowanie:

Cukinię zetrzeć na tarce, dodać miękkie rozgniecione awokado i tak samo zrobić z fasolą czerwoną , doprawić do smaku. Ryż ugotować wg wskazania na opakowaniu, dodać do warzyw , wbić jajko i 2 łyżki mąki gryczanej lub innej. Olej kokosowy rozpuścić  i smażyć placuszki, podawać z jogurtem wymieszanym z koperkiem.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk