Składniki:
- marchew 1 szt
- pietruszka 1 szt
- por 1/2 szt
- jajko 1 szt
- mąka żytnia 2x łyżka
- jogurt kokosowy – 1/2 opakowania
- kasza jaglana pół woreczka
- orzechy włoskie 1 łyżka
- sałata rzymska garść
- pomidorki koktajlowe 5 szt
- kiełki brokuła
- sól, pieprz, bazylia
- olej kokosowy 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Warzywa zetrzeć na tarce i poddusić na oleju kokosowym , doprawić do smaku , przełożyć do miski dodać jajko i mąkę , smażyć na patelni już bez tłuszczu małe kotleciki. Kasze ugotować wg instrukcji na opakowaniu , wymieszać z orzechami. Jogurt wymieszać z bazylia i odrobiną soli i pieprzu. Sałatę, pomidorki i kiełki ułożyć na talerzu podawać z przygotowanym sosem, pasztecikami i kaszą jaglaną.