Muffiny kukurydziane z truskawkami 🧁
Są tak dobre, że zjadłam od razu 3 🙈❤️
Przepis na 10 do 12 muffinek
Czas przygotowania: 45 min z pieczeniem
1 muffina zawiera 156 kcal, BIAŁKO 2,9g, WĘGLOWODANY 19,9g TŁUSZCZE 6,8g
Składniki:
🍓250 g mąki kukurydzianej
🍓1/2 szklanki mleka bez laktozy
🍓1/2 szklanki cukru trzcinowego
🍓2 jajka
🍓1/2 szklanki oleju
🍓2 łyżeczki proszku do pieczenia
🍓250 g truskawek
🍓wanilia do smaku
Przygotowania:
Suche skladniki wymieszać. W osobnej misce wymieszać olej, mleko, jajka. Następnie do mokrych składników dodać suche i wymieszać. Nakładać do formy wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami – po 1 łyżce. Wkładać po 3 kawałki truskawek. Potem przykryć jeszcze warstwą ciasta i włożyć na wierzch po 2 kawałki truskawek.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego ❤️