Kiedy nie masz czasu na zrobienie sobie posiłku, to ta wersja szybka, smaczna i zdrowa
Czas przygotowania to zaledwie 20 min, więc myślę, że wygospodarujesz tyle czasu 🙂
Makaron ryżowy jest bezglutenowy więc spokojnie jeżeli cierpisz z powodu nietolerancji możesz się nim rozkoszować
Przepis jest na 1 porcję która zawiera ok 650 kcal
Składniki:
- 50 g makaron ryżowy
- 1 cukinia
- 1/2 czerwonej papryki
- 50 g mleczka kokosowego
- 2 łyżki masła orzechowego szukaj tego czystego
- 4 pomidorki suszone
- 1 mała cebula czerwona
- 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego
- sól/pieprz/kurkuma
Przygotowanie:
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Na oleju poddusić pokrojone warzywa , doprawić do smaku. Wlać mleczko i dodać masło orzechowe , na koniec wymieszać z makaronem. Dla osób które mogą pozwolić sobie na więcej polecam posypać parmezanem
Jest pyszne i sycące
Smacznego !