Skip to main content

Składniki:

  • Czerwona fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 250 ml mleka roślinnego
  • 200 g szynki w plastrach
  • 100 g mąki orkiszowej
  • 40 g pasty z pomidorów
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka listków tymianku
  • 1 garść świeżych listków szpinaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia 

Przygotowanie:

W misce umieszczamy przesianą mąkę, szczyptę soli, mleko, jajka. Łączymy przy pomocy trzepaczki. Na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy ¼ ciasta, smażymy cienki naleśnik po kilka minut z każdej strony i odkładamy na talerz. W ten sam sposób przygotowujemy naleśniki z pozostałego ciasta. Fasolę osączamy, blendujemy z ajwarem i tymiankiem. Doprawiamy pieprzem. Naleśniki smarujemy pastą z fasoli, układamy plastry szynki, szpinak. Zwijamy jak krokiety i kroimy na pół.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk