Skip to main content

Składniki:

  • 2 szklanki maki u mnie orkiszowa
  • Szklanka orzechów włoskich 
  • Tabliczka gorzkiej czekolady
  • 5-6 łyżek roztopionego masła
  • 50 g rodzynek i 50 g żurawiny
  • 4 starte jabłka
  • ¼ łyżki ksylitolu
  • Łyżeczka sody
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dwie łyżeczki cynamonu
  • 4 jaja
  • Masło

Przygotowanie:

Make przesiewamy z proszkiem i sodą. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Żurawinę i rodzynki moczymy przez 10 min we wrzątku. Orzechy i czekoladę blendujemy na wiórki. Jabłka ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy cynamon. Do masy jajecznej dodajemy roztopione masło a potem mąkę do połączenia się składników, na koniec wszystko dodajemy i mieszamy. Do foremki wysmarowanej tłuszczem do piekarnika 180 stopni i.ok 50 min.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk