Składniki:
- Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
- 200 g piersi z indyka
- 150 g brązowych pieczarek
- 1 mała cukinia
- 1 garść miniaturowego szpinaku
- 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
- ½ szklanki pęczaku
- Kilka gałązek świeżego koperku
- Sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Indyka kroimy w niedużą kostkę, pieczarki w plasterki, cukinię w większe kawałki. Koperek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, przesmażamy. Dodajemy cukinię i pieczarki. Smażymy przez 5 minut. Wsypujemy pęczak, przesmażamy przez minutę. Wlewamy 1 i ¼ szklanki wody. Dodajemy listki tymianku oraz sól i pieprz do smaku. Przykrywamy, gotujemy na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Jeśli kasza w dalszym ciągu będzie twarda, dodajemy odrobinę więcej wody na patelnię. Do gotowej potrawy dodajemy osączoną cieciorkę, szpinak i koperek. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 3 minuty do podgrzania.