Składniki:
- Pół szklanki mleka roślinnego
- Jedno jajo
- Kilka łyżek mąki gryczanej (do konsystencji na 1 naleśnik)
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- Kilka łyżek serka mascarpone
- 2 łyżki jogurtu kokosowego
- 3 ciastka oreo (jedno do ozdoby)
- dżem aroniowy
Przygotowanie:
Mąkę, jajo, mleko i proszek miksujesz na gładka masę, smażysz 1 naleśnika. Kroisz go na 8 części. Serek mieszasz z jogurtem i pokruszonymi ciastkami. Smarujesz 1 cześć naleśnika masa, kladziesz naleśnik i tak z 3 częściami. Powtarzasz, tak żeby wyszły 2 kawałki tortu. Na wierzch ozdabiasz ciastkami.
Podajesz z dzemem aroniowy. lub innym kwaśnym dla przełamania smaku 🥰.