Sezon na owoce już jest więc możemy je wykorzystywać nie tylko do koktajli. Jeżeli lubisz słodkości tak jak ja to ten przepis jest idealny dla Ciebie !!! Chwilę może to potrwać ale efekt będzie WOW
Składniki
- 500 g tłustego mielonego sera
- 200 g gorzkiej czekolady
- 100 g płatków owsianych
- 70 ml oleju z pestek dyni
- 50 g ksylitolu
- 50 g pestek z dyni
- 25g miodu
- 100 g truskawek
- 20 g żelatyny
- 1 łyżka ksylitolu
- 100 g borówek
Wykonanie
Płatki owsiane i pestki dyni prażymy na suchej patelni. Przesypujemy do miski i dodajemy 30 ml olej, wykładamy na tortownicę o średnicy ok 20-22 cm i ugniatamy, wkładamy do lodówki i studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy ser i mieszamy i ksylitol, dodajemy 20 ml oleju i taką masę przekładamy na spód płatków.
2 szklanki wody wlewamy do garnka, dodajemy truskawki i cukier, gotujemy kompot, następnie wyciągamy owoce i dorzucamy żelatynę, mieszamy i czekamy do zgęstnienia ale do momentu kiedy będziemy mogli jeszcze przelać na masę serową. Na masę serową wykładamy owoce, zalewamy galaretką i studzimy
Ciacho jest pyszne!!!!