Skip to main content

Przepis na 2 porcje

Składniki:

  • 1 puszka groszku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki żytniej
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe bataty
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oleju cytrynowego z bazylią
  • Sól
  • Pieprz

Wykonanie:

Groszek zmiksować, dodać jajka i mąkę i doprawić do smaku, usmażyć na oleju kokosowym. Awokado obrać, pokroić, zmiksować z czosnkiem i olejem cytrynowym, doprawić do smaku. Bataty upiec w piekarniku w papierze i pokroić jak na frytki. Pomidorki wrzucić na grilla i chwilkę pogrilować. Wszystko podawać razem.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk