Skip to main content

Puszyste, kremowe z niespodzianka w środku ❤️
Najlepiej podawać z jogurtem czy syropem klonowym❤️.

Potrzebujesz:
🥞 60g mąki gryczanej
🥞 80g jogurtu naturalnego np grecki
🥞 Jajo
🥞 Łyżeczka proszku do pieczenia
🥞 Trzy łyżki mleka
🥞 Masło klarowane do smażenia
🥞 Krem czekoladowy lub masło orzechowe
🥞 Łyżka płatków migdałowych
🥞 Syrop klonowy

Przygotowanie:

Mąke, jogurt, mleko, jajo, proszek wymieszaj razem – konsystencja gęsta, jak gęsta Śmietana (jak będzie a rzadkie to placki będą się rozlewać, więc dodaj trochę mąki jeśli ciasto jest zbyt lejące). Rozgrzej patelnie, dodaj masło i nakładaj łyżkę ciasta, na to szybko łyżeczkę kremu czekoladowego lub masła orzechowego i na to łyżka ciasta do przykrycia. Smaż palcki do zarumienienia.

Moj sposób podania to płatki migdałów, surowe kakao i syrop klonowy ❤️
Ale będą dobrze smakować też w towarzystwie jogurtu, malin, miodu ❤️.

Koniecznie wypróbuj!❤️🥞❤️🥞❤️

* użyłam kremu czekoladowego że strony myprotein

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk