Składniki:
- 250 do 300g mąki kasztanowej (sprawdź konsystencję)/ można też wymieszać z migdałową!
- 2 jajka
- pół szklanki wody (ja daję niegazowaną, ale z bąbelkami na pewno będzie przyjemny efekt)
- 3/4 szklanki mleka (ja dałam migdałowe)
- sól do smaku
- smażę na oleju kokosowym
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszałam jajka trzepaczką (ubiłam je lekko ale nie oddzielałam żółtek i białek). Dodałam mleko, wodę, odrobinę posoliłam. Następnie dodałam mąkę i wszystko jeszcze raz dokładnie pomieszałam trzepaczką. Patelnię rozgrzałam (używam specjalnej do naleśników), posmarowałam olejem kokosowym i zaczęłam smażyć.
Farsz:
- 1 pierś z kurczaka
- 1 opakowanie szpinaku
- 100 g miękkiego sera koziego
- 1/2 pokrojonej w kostkę cebuli
- sól
- pieprz
- czosnek
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Oliwę rozgrzać , wrzucić pokrojoną cebulę i następnie mięso, podsmażyć , dodać czosnek i przyprawy, dusić ok 15 mi. Dodać ser i ketchup wymieszać i nadziewać naleśniki, posypać łyżką prażonych ziaren słonecznika.