Skip to main content

Składniki:

  • 250 g mąki u mnie bezglutenowa
  • 2 jajka
  • 100 g masła
  • Pol szklanki orzechów laskowych
  • 4 łyżki miodu
  • Wg uznania cukier u mnie kokosowy
  • Łyżeczka sody oczyszczonej
  • Łyżeczka proszku u mnie bezglutenowy
  • 3 marchewki
  • Łyżeczka cynamonu
  • Pol szklanki mleka u mnie migdałowe
  • Skorka z jednej tartej pomarańczy

Przygotowanie:

Suche składniki mieszamy ze sobą, orzechy gnieciemy. W garnku rozpuszczamy masło z miodem i startą skórką z pomarańczy, potem dodajemy jajka i mleko do uzyskania jednolitej masy. Marchewki trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Następnie mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy do uzyskania masy i dodajemy marchewki, mieszamy.
Dajemy do blaszki, piekarnik 180 stopni ok 45 min.
Po wyciągnięciu na gore polać rozpuszczoną czekoladą gorzką i dodać trochę świeżych malin.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk