Skip to main content

Sk艂adniki:

  • p艂atki owsiane g贸rskie: 8 艂y偶ek
  • woda ciep艂a (do ciasta): 1 litr
  •  m膮ka owsiana 1 kilogram
  •  dro偶d偶e (kostka): 0.5 opakowania
  • erytrol 1 艂y偶eczka
  • s贸l 1 艂y偶eczka
  • s艂onecznik ziarna: 0.33 szklanki
  • siemi臋  lniane: 0.33 szklanki
  • nasiona chia 0.33 szklanki

Wykonanie:

 P艂atki wsypujemy do miski, zalewamy wod膮, wkruszamy dro偶d偶e ,dodajemy s贸l i cukier, lekko mieszamy i odstawiamy na 20 minut ,a偶 p艂atki wyp艂yn膮 do wierzchu . Wsypujemy m膮k臋 i s艂onecznik , siemi臋 ,mieszamy wystarczy tylko tak by sk艂adniki si臋 po艂膮czy艂y przek艂adamy do foremek wy艂o偶onych papierem do pieczenia. Dwie foremki keks贸wki 25 cm s膮 najlepsze. Ciasto wyg艂adzamy d艂oni膮 zamoczona w mleku posypujemy s艂onecznikiem dynia p艂atkami czym tam chcemy 馃槈

Pieczemy 60min w temp. 180 stopni  SMACZNEGO:)

Tw贸j dietetyk

Author Tw贸j dietetyk

More posts by Tw贸j dietetyk