Skip to main content

Sk艂adniki:
馃搶300 g maki orkiszowej
馃搶3 jajka
馃搶4 艂y偶ki cukru u mnie ksylitol
馃搶300 g jogurtu u mnie kokosowy
馃搶lyzeczka proszku do pieczenia
馃搶70 ml oleju u mnie winogronowy

Do tego kruszonka:
100g mas艂a
2 艂y偶eczki cukru
100g maki orkiszowej

Owoce:
U mnie mango mro偶one ale dobrze si臋 te偶 sprawdza inne owoce mro偶one.

Przygotowanie:

Z produkt贸w na kruszonke zagnie膰 ciasto i wstaw do zamra偶arki.

Jajka ubijamy z cukrem na puszysta mas臋, dodajemy olej i jogurty a na ko艅cu r臋k膮 mieszamy make z proszkiem
Do foremki u mnie kwadratowa , dodajemy owoce i kruszonk臋. 170 stopni ok 50 min

Ciasto mo偶esz podawa膰 z lodami, 艣wie偶y mi owocami lub na bogato z bita 艣mietan膮.

Tw贸j dietetyk

Author Tw贸j dietetyk

More posts by Tw贸j dietetyk