Składniki na 3 porcje:
🥒 1 cukinia
🥒 2 torebki brązowe o ryzu (ugotuj bez folii!)
🥒 Paczka krewetk
🥒 Dwie łyżeczki zielonej pasty curry (im więcej tym potrawa będzie ostrzejsza)
🥒 Kilka mini kukurydzek
🥒 Pół puszki pędów z bambusa
🥒 Przyprawy: sól, pieprz, curry, imbir
🥒 Puszka mleczka kokosowego
🥒 Szklanka bulionu
🥒 Sok z połówki cytryny
🥒 Oliwa z oliwek
🥒 3 garście świeżego szpinaku baby
Ryż ugotuj. Krewetki oczyść. Warzywa pokrój w kostkę. Obsmaż krewetki przez 2 min z sokiem z cytryny i pasta curry, dodaj cukinię, pędy bambusa. Dodaj bulion, duś razem chwilę. Dodaj mleczko kokosowe i dopraw. Zagotuj i potem gotuj przez 5 min na wolnym ogniu. Dopraw. Dodaj pokrojone kolby mini kukurydze i szpinak. Podawaj z ryżem.