Przepis na 4 porcję, a 1 porcja zawiera 426.5 kcal, Białko 14.5 g, Tłuszcze 28.9 g, Węglowodany 25,2g
Składniki:420g ziemniaków360g fasolki szparagowej20g oliwy100g cebuli100g śmietanki 30% tłuszczu150g chorizoPrzyprawy: tymianek, rozmaryn ostra papryka, sól, pieprz
Przygotowanie:
W robocie kuchennym podziel ziemniaki w cienkie talarki. Następnie połącz je z oliwą z oliwek, oregano, solą i pieprzem. Przełóż ziemniaki do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę i czosnek. Po chwili dodaj chorizo i ugotowaną żółtą szparagówkę. Nie zapomnij również o przyprawach: tymianku, słodkiej papryce, rozmarynie, pieprzu i soli. Przełóż mieszankę z patelni do formy. Teraz dodaj śmietankę i posyp całość mozzarellą. Ponownie wstaw do piekarnika, tym razem na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).