6 porcji. Jedna porcja dostarcza 200kcal, 10 gram tłuszczu, 11 gram białka, 15 gram węglowodanów
Składniki :
3cukinie
4jajka
4łyzki mąki orkiszowej
1/2 cebuli
150 gram parowki 90 procent mięsa
Sól
Pieprz
Czosnek
Mąkę wsypać do miski, wymieszać ze szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem, a następnie z roztrzepanym jajkiem (najlepiej za pomocą rózgi).
Odważyć potrzebną ilość cukinii (nie więcej!). Umyć, osuszyć, odciąć końce i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Tak samo zetrzeć cebulę i parówkę dobrej jakości . Cukinię i cebulę po starciu delikatnie odcisnąć w dłoniach z nadmiaru wody.
Cukinię i cebulę oraz parówkę wymieszać z mąką
Piec w piekarniku 30.minut w 180 stopni
Przygotuj sos z jogurtu, czosnku i soli