Składniki :
📍Ząbek czosnku posiekany
📍3 łyżki sosu sojowego
📍Łyżeczka musztardy
📍Po łyżeczce oliwy, soku z cytryny
📍2 łyżki posiekanego imbiru
📍1 pierś z kurczaka
📍10 węgierek i obranych migdałów
📍1 banan o rany i pokrojony na kawałki
📍 8 plasterki boczku
📍1 plaster ananasa
📍6 pieczarek
📍 Strąk czerwonej papryki
Wykonanie:
Czosnek łączymy z sosem sojowym, musztarda, oliwa, sokiem z cytryny, imbirem, mieszamy z 100.ml wody, zalewamy mięso i odstawiamy na ok 2h.
Węgierki nacinamy do polowy, Wyjmujemy pestki, w wolne miejsce wkładamy migdały i połówki łączymy. Śliwki i banany owijamy bekonem. Mięso Wyjmujemy z marynaty. Na zwilżone patyczki nabijamy po kolei składniki. Szaszłyki polać pozostała marynata i piec 170 st ok 20 min.
Ja podaję ze szpinakiem baby i pomidorem.