Porcja zawiera : 500kcal, 29g białka, 27 g tłuszczu, 31 g węglowodanów
Składniki :
Pierś kacza 125g (przed upieczeniem)
Mix salat
1/2gruszki
Ugotowany burak
30gram kozi miękki
5 orzechów nerkowca
Majeranek suszony
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki miodu
Sok z cytryny
2 szczypty soli
Łyżka natki pietruszki
1.Pierś kaczki natrzec majerankiem i solą i piec 35 min w 200 stopniach w piekarniku
- Sałatę porwać lub użyć mix salat, posypać pokrojoną gruszka, burakiem, serem i pod prażonym orzechami.
3.Na wierz ułożyć pokrojoną kaczkę
Sos :
Zblendowac musztardę z natka pietruszki z miodem,plus sok z cytryny i odrobiną wody. Polać sałatkę