Skip to main content

Składniki:

  • Cieciorka 150g
  • 150 g przecieru pomidorowego (lub więcej w razie potrzeby)
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki
  • ½ pora
  • Listki z dwóch gałązek oregano
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Por drobno siekamy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Składniki:

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchewkę i por, smażymy przez około 5 minut.

Dodajemy przecier, posiekane listki oregano, wędzoną paprykę, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 5 minut lub dłużej do preferowanej miękkości marchewki. W razie potrzeby wlewamy na patelnię kilka łyżek wody.

Dodajemy ryż i osączoną cieciorkę. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej przecieru, jeśli paprykarz jest zbyt suchy.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk