Przepis na 5 kotletów. Jeden kotlet dostarcza 109 kcal, 7 gram białka, 6,5 gram tłuszczu i 6 gram węglowodanów
Składniki :
250 gram brokuła
70 gram mozzarelli
Jajko
1/2cebuli
2 łyżki mąki orkiszowej
Sól
Pieprz
1 łyżka oleju kokosowego
Różyczki brokuła ugotować w osolonej (!) wodzie, a następnie po ostygnięciu podusić widelcem.
Natomiast cebulę należy drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, a odcedzoną mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki dokładnie połączyć oraz doprawić według własnego smaku.
Z masy uformować kotlety
Kotlety smażyć na odrobinie rozgrzanego tłuszczu – po około 4-5 minut z każdej strony.
Można również upiec w piekarniku 190 stopni 30 min na natłuszczonej blaszce