Skip to main content

Na 2 porcje potrzebujesz:
🥩 300g polędwicy wołowej, zmielonej
🥩 Kilkanaście pomidorków koktajlowych
🥩 Jajo
🥩 Szczypiorek i cebulkę
🥩 1 duży batat
🥩 Oliwa z oliwek
🥩 Przyprawy: curry, rozmaryn, sól, pieprz, ostra papryka

Przygotowanie:
Zmielić mięso. Dodać do mięsa jajo, sól i pieprz, uformować dwa płaskie burgery. Smażyć na patelni grillowej do zarumienienia. Bataty pokroić w słupki, skropić zalewą z oliwy i przypraw. Wyłożyć na papier do pieczenia i piec w piekarniku przez 20 min w 180 stopniach. Pomidorki przekroić na pół, dodać posiekaną cebulkę i szczypiorek. Doprawić.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk