Skip to main content

Jeden bajgiel zawiera : 187 kcal, 7,8g białka, 3 g tłuszczu, 29 g węglowodanów

Skladniki :

250 gram mąki pelnoziarnistej

150 gram mąki orkiszowej

8 gram drożdży suchych

1 łyżeczka soli

250 ml letniej wody

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka miodu

1 jajko

1 łyżeczka sezamu lub innych nasion

1.Letnia wodę połącz z drożdżami i szczypta cukru. Odstaw na 5 min. Dodaj mąki, sól i miód, zagnieść ciasto i odstaw na godzinę.
2.Podziel ciasto na 8 kul i kciukiem zrób dziurkę
3.odstaw na 20 min
4.Do gotującej się wody z soda wkładaj bajgle i pozostaw na 45 sekund i następnie obróć i kolejne 45sekund
5.Bajgle przełóż na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia

6.Posmaruj jajkiem i posyp sezamem lub innymi nasionami
7.Piecz 20 min w 190 stopni

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk

Leave a Reply