Skip to main content

Składniki:

  • 700 g cukinii
  • OK 0,5 kg mięsa mielonego, tu indycze
  • Cebula
  • Czosnek
  • Natka pietruszki
  • Por
  • Ser parmezan
  • Pomidory z puszki, pasata
  • Pół kieliszka białego wina

Przygotowanie:

Cukinię kroimy na plasterki na blachę polać oliwą lekko posolić i upiec w piekarniku do lekko brązowego koloru.
Cebulę, czosnek, por podsmażyć na patelni z łyżeczką masła klarowanego, dodać mięso i podsmażyć, dodać pomidory, wino i doprowadzić do zredukowana, doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego na dół plastry cukinii, mięso, cukinia, mięso i znów cukinia i na górę ser parmezan do piekarnika 180 stopni 30 minut.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk