Skip to main content

Składniki:

🖇300 g mąki orkiszowej
🖇200 g masła
🖇1 jajko
🖇4 łyżki ksylitolu
🖇1 łyżeczką proszku do pieczenia
🖇400 mrożonych malin

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto zagniec , oprócz malin i budyniu. Wstaw do lodowki na ok 40 min.

Tak 10 min przed zrób budyń, mozesz skorzystać z mojego przepisu na budyń lub poprostu zrobić kupony 1 opakowanie na 400 mł migdałowego lub innego roślinnego lub krowiego… Decyzje zostawiam tobie… U mnie mój zrobiony na roślinnymi 💪

Blaszke wyloz papierem, większą część ciasta wyloz na spod, ponakuwaj widelcem, wstaw do piekarnika na 10 min 180 stopni.

Następnie wyciągnij, połóż budyń, maliny i zetrzyj pozostała część ciasta, do piekarnika na 40min.

Gotowe🎂🍰

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk