Składniki:
🖇300 g mąki orkiszowej
🖇200 g masła
🖇1 jajko
🖇4 łyżki ksylitolu
🖇1 łyżeczką proszku do pieczenia
🖇400 mrożonych malin
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto zagniec , oprócz malin i budyniu. Wstaw do lodowki na ok 40 min.
Tak 10 min przed zrób budyń, mozesz skorzystać z mojego przepisu na budyń lub poprostu zrobić kupony 1 opakowanie na 400 mł migdałowego lub innego roślinnego lub krowiego… Decyzje zostawiam tobie… U mnie mój zrobiony na roślinnymi 💪
Blaszke wyloz papierem, większą część ciasta wyloz na spod, ponakuwaj widelcem, wstaw do piekarnika na 10 min 180 stopni.
Następnie wyciągnij, połóż budyń, maliny i zetrzyj pozostała część ciasta, do piekarnika na 40min.
Gotowe✌🎂🍰