Składniki na ciasto:
- 300 g maki owsianej
- 200 g masła
- 1 żółto
- Odrobina soli
- 3 łyżki ksylitolu
Z podanych składników zagnieść ciasto i zawinąć w folię, włożyć do lodówki na ok 30 min. Następnie przełożyć na blachę i piec ok 25 min w temp 170 stopni. Wyciągnąć i wystudzić
Wypełnienie:
- 2 galaretki o smaku truskawki
- 1 garść jeżyn
- 1 garść porzeczek
- 1 biały ser
- 1 opakowanie serka waniliowego
- 1 łyżeczka żelatyny
Galaretki wykonać wg informacji na opakowaniu. Ser wymieszać z serkiem i żelatyną wcześniej rozpuszczoną z odrobiną wody . Na ciasto przełożyć ser , jeżyny , zalać tężejąca galaretką i położyć porzeczki. Do lodówki na ok 1h.