Skip to main content

Składniki na ciasto:

  •  300 g maki owsianej 
  • 200 g masła
  • 1 żółto
  • Odrobina soli
  • 3 łyżki ksylitolu

Z podanych składników zagnieść ciasto i zawinąć w folię, włożyć do lodówki na ok 30 min. Następnie przełożyć na blachę i piec ok 25 min w temp 170 stopni. Wyciągnąć i wystudzić

Wypełnienie:

  • 2 galaretki o smaku truskawki
  • 1 garść jeżyn
  • 1 garść porzeczek
  • 1 biały ser
  • 1 opakowanie serka waniliowego
  • 1 łyżeczka żelatyny

Galaretki wykonać wg informacji na opakowaniu. Ser wymieszać z serkiem i żelatyną wcześniej rozpuszczoną z odrobiną wody . Na ciasto przełożyć ser , jeżyny , zalać tężejąca galaretką i położyć porzeczki. Do lodówki na ok 1h.

Twój dietetyk

Author Twój dietetyk

More posts by Twój dietetyk