Składniki:

  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • por 1/2 szt
  • jajko 1 szt
  • mąka żytnia 2x łyżka
  • jogurt kokosowy – 1/2 opakowania
  • kasza jaglana pół woreczka
  • orzechy włoskie 1 łyżka
  • sałata rzymska garść
  • pomidorki koktajlowe 5 szt
  • kiełki brokuła
  • sól, pieprz, bazylia
  • olej kokosowy 1 łyżeczka

Przygotowanie: 

Warzywa zetrzeć na tarce i poddusić na oleju kokosowym , doprawić do smaku , przełożyć do miski dodać jajko i mąkę , smażyć na patelni już bez tłuszczu małe kotleciki. Kasze ugotować wg instrukcji na opakowaniu , wymieszać z orzechami. Jogurt wymieszać z bazylia i odrobiną soli i pieprzu. Sałatę, pomidorki i kiełki ułożyć na talerzu podawać z przygotowanym sosem, pasztecikami i kaszą jaglaną.

(Visited 5 times, 1 visits today)